divendres, 12 d’octubre del 2012

LA TRANSFORMACIÓ

Aquesta era la nostra biblioteca durants els primers anys de vida de l'escola. L'Escola Mont-Roig té totalment construït l'edifici d'Educació Infantil, l'edifici d'Educació Primària encara no està construït i actualment tenim aulari provisional.

Com que no disposàvem d'una sala específica per a la biblioteca vam situar-la al hall d'entrada a l'escola amb els recursos que teníem i els que vam adquirir.

Aquesta biblioteca provisional, tot i fer-la amb molta dedicació no era gaire funcional i tenia força desavantatges: era una zona de pas, no teníem una base de dades amb el fons bibliogràfic, el mobiliari no era l'adequat, etc.

Aquí podeu veure la nostra biblioteca durant els primers anys...




Finalment en la convocatòria 2011 del projecte PUNT EDU l'Escola Mont-Roig va ser acceptada dins d'aquest projecte de Biblioteques Escolars.

Gràcies al Projecte PUNT EDU estem rebent formació i se'ns ajuda a treballar per a millorar la nostra biblioteca.  Després de creat la Comissió de Biblioteca, crear un Projecte Inicial es va iniciar la transformació de la vella biblioteca de l'Escola Mont-Roig.. i el resultat de la transformació és aquest...





Des de l'any passat l'objectiu principal és catalogar tots els documents que tenim a l'escola. Amb el programa ePèrgam es pot consultar tot el fons bibliogràfic de l'escola per Internet.

Amb l'ajuda de famílies de l'escola, als quals tots l'escola els hi agraeix tota la feina que estan duent a terme, avancem a bon ritme amb la catalogació. De moment tenim prop de 700 documents registrats (però encara ens queden molts més). Els familiars ajuden a folrar llibres i a posar la CDU als llibres, DVD's..., com veieu els prestatges encara estan força buits, però per poc temps ;).

Si seguim aquest ritme frenètic i gratificant podrem oferir el servei de prèstec a tota l'escola a partir del 2n Trimestre d'aquest curs 2012/13. També aquest curs començarem a ofertar activitats relacionades amb el plaer de la lectura, a dinamitzar la biblioteca de l'escola per a que sigui un nucli important per al centre i per a l'educació dels infants.

ANEU VISITANT EL BLOC DE LA BIBLIOTECA, POSEU-LO ALS VOSTRES FAVORITS I ESTEU ALERTA QUE LA BIBLIOTECA DE L'ESCOLA PORTARÀ MOLTES NOVETATS!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada