divendres, 12 d’octubre del 2012

INICI DEL BLOC I DE LA FUTURA BIBLIOTECA


L’Escola Mont-Roig és un centre de recent posada en funcionament que va obrir les seves portes el curs 2007-08.

El grup de professionals que treballem al centre estem plenament il•lusionats i encoratjats a realitzar projectes innovadors, útils, funcionals i que ajudin al nostre alumnat a desenvolupar-se d’una manera integral. Hem reflexionat i reflexionem encara a l’entorn de quines són les accions que hem de dur a terme com a professionals per dotar l’alumnat d’eines adients per a ser ciutadans/es competents en una societat que anomenem del coneixement i la informació. Una d’aquestes competències, la informacional, entesa com la capacitat d’identificar, localitzar, avaluar, organitzar, comunicar i emprar la informació d’una manera efectiva és l’eix vertebrador de la biblioteca escolar que ha de rebre un veritable impuls.
Des de l’inici de la nostra escola hem vetllat per la realització d’activitats que potenciessin l’adquisició de l’hàbit lector i l’estima pels llibres. Aquestes activitats s’han anat ampliant  a mesura que l’escola i els infants creixien per tal d’adaptar-se a les noves necessitats que presentava l’alumnat.
Parlem de creació perquè disposavem d’un espai situat al vestíbul, força acollidor, on  els nens i nenes s’hi dirigeixen durant part de la jornada escolar, per escoltar contes, per mirar-ne i per compartir amb els seus companys/es i amb les persones adultes una estona de reflexió i de calma. L’habilitació d’aquest espai ha coincidit amb la realització d’una sessió setmanal de biblioteca, en la que normalment s’explica un conte amb suports diferents, es fa un treball sobre el mateix relacionat amb la lectoescriptura i es disposa d’uns minuts per mirar o llegir contes. De vegades utilitzem les TIC com a suport en l’explicació de contes.  Establim també un espai de biblioteca d’aula.
El programa Punt Edu (de biblioteques escolars) va acceptar el projecte presentat per l’Escola Mont-Roig i és ara on comença un nou projecte a l’escola que és crear una biblioteca escolar activa, pràctica, útil i viva per a tota la comunitat educativa de l’escola.
Aquest bloc vol ser un mitjà per a promoure la biblioteca i per a informar a tota la comunitat educativa de les novetats, activitats, suggeriments que realitzarem.
Aprofitant l’ocasió tan particular de ser una escola de recent posada en funcionament i animat per les Jornades de Biblioteques Escolars, explicar pas a pas el naixement, procés, problemes i satisfaccions de crear una bibilioteca escolar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada